Business Hi-Tech

EvoSoftware vrea sa atraga un fond de investitii

29.02.2008, 19:59 23

Compania locala EvoSoftware a inregistrat anul trecut un profit de 250.000 de euro, la afaceri de 1 mil. euro, si mizeaza anul acesta pe un avans de 120% al businessului, precum si pe atragerea in actionariat a unui fond de investitii.
"In 2008 vrem sa crestem la 2,2 mil. euro, cu o marja a profitului de 30%. Ca si anul trecut, vom continua sa reinvestim profitul in dezvoltarea produselor software si a companiei in sine", a declarat pentru ZF Horia Nistor, director executiv si actionar unic al EvoSoftware.
"De asemenea, speram ca prin atragerea unui fond de investitii sa avem o crestere chiar mai mare pe linia de produse proprii, dar si pe celelalte linii de afaceri, precum distributia aplicatiilor de business Microsoft sau procesarea imaginilor digitale", a adaugat Nistor.
Oficialul companiei nu a dorit sa ofere detalii concrete, dar a precizat ca EvoSoftware se afla in discutii avansate cu un fond care va prelua o cota minoritara din actiunile firmei sau se va ocupa de o noua linie de business a Evo Software sistemul audio/ video Zonika.net, de tip "InTaxi Entertainment", care ofera pasagerilor acces la stiri sau emisiuni de divertisment.
"Avem nevoie de investitii pentru a implementa sistemul in productie si in a-l sustine pana acesta atinge pragul rentabilitatii", a spus Nistor.
O linie de business importanta a companiei este cea de implementare a solutiilor de business Microsoft Dynamics NAV (software ERP, de managementul resurselor companiilor) si Dynamics CRM (software pentru managementul relatiilor cu clientii).
Insa dezvoltarea produselor software, in special a aplicatiilor proprii, reprezinta directia care a generat cele mai multe venituri anul trecut.
Solutia de monitorizare SiteView a companiei a fost implementata anul trecut in cadrul santierelor de constuctii Petrom. Aplicatia permite inginerilor sa vizualizeze online si in timp real progesul lucarilor pentru modernizarea retelei de benzinarii, asigurand de asemenea un istoric vizual al tuturor etapelor de constructie parcurse.
Oficialii companiei nu au dorit sa faca publica valoarea contractului cu Petrom, dar au precizat ca solutia a fost implementata in 25 de santiere anul trecut, urmand ca numarul acestora sa creasca la 60 pe parcursul lui 2008.
"SiteView a fost initial conceput pentru nevoile de management ale Petrom, iar ulterior am decis sa transformam serviciul intr-un produs de sine statator, accesibil oricarei companii de constructii", a precizat Nistor.
EvoSoftware este partenerul exclusiv in Romania al companiilor Northern Parklife, liderul mondial in domeniul managementului resurselor de stocare, si Formic, care produce un software de recunoastere si arhivare a documentelor imprimate sau digitale. Alti clienti importanti sunt Baneasa Investments, Iridex Constructii sau Marcom.
Compania are in prezent 35 de angajati, iar Nistor se asteapta la dublarea acestui numar pana la sfarsitul anului.
EvoSoftware, infiintata in aprilie 2006, este brandul sub care activeaza compania Kondiment Software, fosta divizie a agentiei media Kondiment, care are sedii in Bucuresti, Londra si Munchen.

Planuri mari

EvoSoftware a avut afaceri de 1 mil. euro anul trecut, cu o marja a profitului de 25%;

Anul acesta, compania vizeaza un avans de 120% al afacerilor si spera sa vanda un pachet minoritar de actiuni unui fond de investitii;

Compania intentioneaza sa lanseze anul acesta un sistem AV de tip InTaxi Entertainment;

EvoSoftware este fosta divizie de aplicatii informatice a agentiei media Kondiment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO