Business Hi-Tech

Facebook a înregistrat în 2009 venituri de 800 milioane dolari

Facebook a înregistrat în 2009 venituri de 800 milioane dolari
20.06.2010, 17:39 20

Site-ul de socializare Facebook ar fi înregistrat în 2009 nudoar o creştere explozivă de utilizatori ci şi venituri în valoarede 800 milioane dolari, conform unor surse familiare situaţiei,citate de Reuters.

De asemenea, conform surselor, compania a înregistrat si unprofit net puternic, care se ridică la câteva zeci de milioane dedolari.

Astfel de rezultate subliniază dezvoltarea explozivă a afaceriiFacebook, care a ajuns în numai şase ani cea mai mare reţea desocializare online din lume, cu aproape jumătate de miliard deutilizatori.

Asemenea cifre ar atrage probabil atenţia unui număr respectabilde investitori dacă Facebook ar efectua o ofertă publică iniţialăpentru a se lista la bursă, însă compania insistă că o astfel deoperaţiune nu este o prioritate pentru viitorul apropiat.

Facebook, reţeaua de socializare creată în 2004 de fondatorulcompaniei, Mark Zuckerberg, şi de colegii săi în cămineleUniversităţii Harvard, nu este listată la bursă şi a prezentat pânăacum public foarte puţine informaţii privind aspectele financiareale afacerii.

Rezultatele anunţate de cele două surse pentru 2009 suntsemnificativ mai mari decât cifrele sugerate anterior de companieşi de analişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO