Business Hi-Tech

Facebook neagă (şi nu prea) informaţiile privind pierderea de utilizatori. "Suntem mulţumiţi de creştere"

Facebook neagă (şi nu prea) informaţiile privind pierderea de utilizatori. "Suntem mulţumiţi de creştere"

Autor: Adrian Voicu

15.06.2011, 13:36 585

Informaţiile publicate de site-ul de monitorizare InsideFacebook, care indicau o scădere a numărului de utilizatori în ţăriimportante precum SUA sau Marea Britanie, au fost negate de reţeauade socializare, Facebook indicând că alte firme care monitorizeazăactivitatea Facebook au anunţat creşterea numărului de utilizatoriîn aceeaşi perioadă.

"Din când în când, vedem poveşti despre cum Facebook pierdeutilizatori în unele regiuni. Unele analize folosesc date extrasedin uneltele noastre de publicitate, care oferă estimări largi cuprivire la numărul de utilizatori la care ajung reclamele Facebookşi nu sunt o sursă de încredere pentru analiza numărului total deutilizatori", se arată într-un comunicat al companiei citat deBBC.

"Suntem foarte mulţumiţi cu rata noastră de creştere şi cu felulîn care oamenii interacţionează cu Facebook. Mai mult de 50% dinutilizatorii noştri activi se loghează pe Facebook zilnic", semenţionează în comunicat.

Comunicatul vine în încercarea de a linişti informaţiile privindo posibilă pierdere a interesului de către utilizatorii reţeleisociale, chiar dacă Inside Facebook menţiona că în ciuda pierderiide utilizatori reţeaua de socializare a continuat să crească.

Conform comScore, numărul de utilizatori din SUA a crescut înluna mai cu 21%, în timp ce în Marea Britanie 360.000 deutilizatori s-au înscris în reţea între februarie şi mai.

De asemenea, conform agenţiei de monitorizare timpul mediuzilnic petrecut de utilizatorii Facebook a crescut de la 21 deminute în decembrie 2009 la 25 de minute în decembrie 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO