Business Hi-Tech

Filme de Oscar au ajuns deja pe Internet

15.01.2004, 00:00 17



Autoritatile americane au descoperit ca pe Internet circula copii neautorizate ale unor filme care concureaza la Oscar, filme ce nu au aparut inca pe piata.



Astfel, la scurt timp dupa ce a fost descoperit pe net "Something's Gotta Give" cu Jack Nicholson si Diane Keaton, americanii au gasit si "Ultimul Samurai", cel mai nou film al lui Tom Cruise. Situatia aduce noi neplaceri industriei filmului din America, care spune ca pierde anual din cauza pirateriei 3,5 miliarde de dolari (la incasari totale de 10 miliarde $).



Descoperirea a dus la deschiderea unei anchete, deoarece nu foarte multi oameni aveau acces la DVD-urile cu aceste filme. Se pare ca peliculele au ajuns pe net din vina care participa la sistemul de votare folosit pentru desemnarea celor mai bune filme in cadrul premiilor Oscar. In total sunt 5083 de votanti, toti fiind obligati sa dea asigurari ca nu vor face publice filmele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24