Business Hi-Tech

Finqware, start-up fintech care a dezvoltat o soluţie de integrare şi open banking, creştere de patru ori a cifrei de afaceri în 2023 – care este şi primul an de profit din automatizarea operaţiunilor financiare ale companiilor

Cosmin Cosma, CEO al Finqware.

Cosmin Cosma, CEO al Finqware.

Autor: Alexandra Cepăreanu

12.02.2024, 10:11 254

Finqware, companie fintech românească specializată în automatizarea managementului trezoreriei, care a dezvoltat o tehnologie proprietară de open banking, anunţă o creştere patru ori a cifrei de afaceri în 2023 – care este şi primul an de profit din automatizarea operaţiunilor financiare ale companiilor, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. De asemenea, 2023 este primul an în care compania raportează un profit impozabil, având o marjă EBITDA de 29% (considerând profitul înainte de dobânzi, taxe, amortizare şi depreciere în raport cu cifra de afaceri).

„Rezultatele (...) anului trecut confirmă succesul investiţiilor atât ale fondatorilor, cât şi ale investitorilor, în echipa Finqware şi în tehnologia pe care o dezvoltă. Aceste cifre demonstrează valoarea pe care produsele noastre o aduce clienţilor, în special în segmentul enterprise, unde platforma noastră de automatizare a managementului trezoreriei bazată pe open banking, FinqTreasury, nu este egalată de nicio altă soluţie din piaţa în care activăm şi a devenit liderul pieţei", a spus Cosmin Cosma, CEO al Finqware.

Potrivit sursei citate, creşterea cifrei de afaceri şi a profitului provine atât din extinderea portofoliului de companii de dimensiuni medii şi mari care au adoptat platforma FinqTreasury pentru automatizarea operaţiunilor financiare (cum ar fi Fan Courier, One Property, Nepi Rockcastle, Electrica Furnizare, Autonom, etc.), cât şi din dezvoltarea proiectelor de open banking cu băncile partenere (inclusiv Banca Transilvania şi CEC Bank). Gradul de loialitate al clienţilor este de 100%, astfel că nicio companie nu a renunţat la platforma FinqTreasury sau FinqOneAPI - cele două soluţii proprietare ale Finqware.

„Practic, rezultatele arată că open banking-ul funcţionează, are adopţie şi este o tehnologie disruptivă care poate genera valoare şi profit, în special în domeniul în care suntem printre pionierii Europei, acela al automatizării operaţiunilor financiare pentru companiile de dimensiuni medii şi mari. Pentru Finqware, este doar începutul dezvoltării, având în vedere planurile de a construi o companie lider în industria de paytech europeană", a adăugat Cosma.

 
Urmează ZF Health&Pharma Summit'24