Business Hi-Tech

Fisierele iti atrag atentia daca le-ai piratat

18.05.2004, 00:00 24

Expertii in software au pus la punct un sistem care va permite imbinarea in filmele sau muzica digitala piratata a unor reclame sau a unor imagini de avertisment (de genul: nu mai folosi produse piratate!), care vor aparea in momentul incare fisierul multimedia este descarcat ilegal.
Sistemul permite introducerea in film sau melodie a unor sunete stridente, sau pur si simplu inserarea unor cadre albe (pauze) in derularea fisierului. Practic, aplicatia creata de un profesor si un absolvent al Universitatii Tusla foloseste un sistem de detectare a fisierelor trasferate prin Internet, iar apoi utilizeaza o tehnologie folosia la programele de mixare pentru a amesteca continutul dorit in fisierele multimedia.
"Consideram ca aceasta tehnologie poate produce frustrarea celor care vizioneaza filme piratate si asculta muzica descarcata ilegal de pe net si ar putea duce la reducerea acestui fenomen global", a declarat unul din autori. El a spus ca exista altfel putine metode prin care s-ar putea bloca pirateria online.
Sistemul ar putea fi usor de utilizat, mai ales ca nu necesita cine stie ce investitie. "Pur si simplu ne inregistram ca membri in reteaua prin care se transfera ilegal muzica, iar apoi aplicatia isi face treaba pana cand toate melodiile/filmele ajung sa fie corupte", a spus el.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO