Business Hi-Tech

Flamingo a vandut 25.000 de laptopuri in sase luni

12.08.2008, 14:11 24

Flamingo International, al treilea retailer de produse IT&C, electronice si electrocasnice de pe piata locala, a vandut 25.000 de laptopuri in primele sase luni ale acestui an, de cinci ori mai mult decat in primul semestru din 2007.
"Din punct de vedere numeric, vanzarile au crescut de cinci ori comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si de patru ori din punct de vedere valoric", a declarat pentru ZF Jiri Rizek, directorul executiv al companiei.
El nu a oferit o cifra exacta a vanzarilor, dar a precizat ca cele mai vandute branduri de computere portabile au fost Fujitsu Siemens, Hewlett-Packard (HP) si Dell. Flamingo estimeaza ca piata locala de computere portabile s-a triplat in prima jumatate a anului, la 120.000 de unitati, in valoare de aproximativ 78 mil. euro.
"Vanzarile de notebookuri au cunoscut in aceasta perioada un avans valoric de aproximativ 35% comparativ cu sistemele desktop", a adaugat Rizek.
Computerele portabile reprezinta circa 10% din totalul vanzarilor Flamingo. Grupul urmeaza sa anunte rezultatele aferente S1 la sfarsitul acestei luni.
Oficialii companiei au reconfirmat obiectivul de a atinge o cifra de afaceri de 210 mil. euro pana la sfarsitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO