Business Hi-Tech

Flamingo: Atacam cu solutiile IBM piata companiilor medii si mici

03.06.2005, 18:48 20

Gigantul IT IBM a incheiat un parteneriat cu divizia de distributie a grupului autohton Flamingo - Flamingo Distribution Center (FDC) - pentru distribuirea pe piata din Romånia a gamei intregi de produse ale companiei americane.

Valoarea produselor si solutiilor IBM våndute prin reteaua Flamingo este estimata sa ajunga la circa 10% din cifra de afaceri a companiei a??intr-un timp relativ scurta??, a precizat Mihai Nastasescu, business partner organization manager la IBM Romånia.

a??Prin acest parteneriat incercam de fapt sa aducem solutiile IT ale IBM mai aproape de segmentul companiilor medii si micia??, a declarat pentru ZF Dan Topala, presedintele Flamingo International.

Compania va oferi astfel clientilor sai mai mult decåt produse, respectiv solutii complete, consultanta pentru proiecte si chiar o solutie de finantare pe termen lung, a precizat el.

Prin semnarea acestui contract, Flamingo devine a??premier business partnera?? al IBM, fiind practic cel mai important distribuitor pe piata locala pentru produsele companiei americane.

Pe långa echipamentele traditionale, FDC va distribui si echipament de stocare, servere, statii de lucru si statii grafice.

Acordul semnat cu IBM se adauga celor incheiate de Flamingo cu Hewlett-Packard (HP), Intel si Fujitsu Siemens Computers (FSC). Consolidarea afacerii are doua obiective: cresterea afacerii si pregatirea listarii la bursa a companiei, care va avea loc a??in prima jumatate a acestui ana??, dupa cum au precizat anterior oficialii companiei.

Infiintata in anul 1994, Flamingo este o firma specializata in comercializarea de produse IT, proiectarea si productia de calculatoare personale.

Are trei divizii importante, cea de retail, care detine peste 80 de magazine in toata tara, Flamingo Distribution Center, care distribuie produsele catre parteneri, si Flamingo International, care supervizeaza filialele companiei din sapte tari europene.

Grupul Flamingo a inregistrat anul trecut o crestere a incasarilor cu 32%, cifråndu-se la 95 de milioane de dolari (76,6 milioane de euro).



Lenovo vine in Romånia in august

Compania chineza Lenovo, care a cumparat la sfårsitul anului trecut divizia producatoare de PC-uri a concernului IBM pentru 1,25 miliarde de euro (aproximativ un miliard de euro), va intra pe piata locala la inceputul lunii august, a declarat Ranko Potkonjac, director de vånzari al diviziei PC a IBM pentru Europa Centrala si de Est. a??Lenovo a preluat toata gama de PC-uri, laptop si desktop, si a preluat, de asemenea, contractele de parteneriat ale IBM pe acest segment. (...) Practic, Flamingo va deveni distribuitor Lenovo la 1 augusta??, a spus el. In urma tranzactiei IBM - Lenovo a fost creat un nou grup pe piata PC-urilor, a??noul Lenovoa??, cum ii spun cei din domeniu, o companie cu vånzari de peste 13 miliarde de dolari pe an (10 miliarde de euro). Compania chineza nu avea iesire pe pietele occidentale sau in Europa de Est, astfel ca a preluat de asemenea o parte din specialistii IBM, organizåndu-si structura de business intr-un mod similar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO