Business Hi-Tech

Flamingo Computers: Vom iesi pe Bursa cu 20% din actiuni

08.12.2004, 00:00 40

Flamingo Computers intentioneaza sa isi coteze actiunile la Bursa de Valori Bucuresti in cursul anului 2005, pregatind pentru listare 20% din titlurile companiei, sperand sa atraga intre 5 si 10 milioane de dolari (3,7-7,4 mil. euro), a declarat Dragos Simion, presedintele companiei.
Compania trece acum printr-un proces de audit, realizat de PriceWaterhouseCoopers, si care va dura 5 luni. Astfel, daca Flamingo nu va fi gata pentru listare in luna mai sau cel tarziu in iunie, se va astepta luna septembrie. In mod cert, pana la finalul lui 2005 compania va fi listata la BVB. "De la infiintare, compania a crescut de la an la an, prin resurse proprii. Una din modalitatile de dezvoltare a Flamingo in urmatorii ani va atragerea de resurse financiare de pe piata autohtona de capital. In functie de ce vor stabili actionarii, vom cota actiunile la Bursa de Valori pana la finele lunii mai, fie in toamna", a adaugat Simion. Nu sunt excluse nici eventualele infuzii de capital provenind de la fondurile de investitii straine, insa deocamdata prioritara ramane listarea la BVB, a explicat Dragos Simion.
Oricum, detaliile precise ale acestei operatiuni vor fi stabilite impreuna cu societatea de valori mobiliare care va intermedia tranzactia. "Exista mai multe scenarii privind necesarul de finantare al companiei. Cu cinci milioane de dolari iti propui ceva, iar cu zece milioane dolari altceva", a mai spus presedintele Flamingo Computers.
In urma cu un an de zile, o data cu intrarea lui Dragos Simion in structura managementului Flamingo Computers, unul din obiectivele anuntat de noua conducere a fost cotarea actiunilor societatii la Bursa de Valori Bucuresti in urmatorii trei ani. Potrivit lui Simion, Flamingo Computers este unul dintre cei mai importanti retaileri de produse IT&C de pe piata autohtona, cu o retea care numara in prezent circa 80 de magazine. ?Ceea ce a pornit acum zece ani cu un magazin de 50 de metri patrati a ajuns cea mai mare retea de distributie din tara", a spus Dragos Simion.
"La inceputul anului, ne-am propus ca tinta 100 milioane de dolari (74,3 mil. euro) in privinta cifrei de afaceri. Estimez ca la finele lunii decembrie vom depasi cu siguranta 90 milioane de dolari (67 mil. euro) si ne vom apropia de cifra pe care ne-am propus-o", a apreciat seful Flamingo Computers.
Infiintata in anul 1994, Flamingo administreaza pe langa reteaua din Romania si mai multe filiale peste hotare, in sapte tari: Bulgaria, Croatia, Serbia, Macedonia, Republica Moldova, Olanda si Ungaria. Grupul a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 72 milioane dolari (52 mil. euro la acea data) si are ca obiectiv atingerea nivelului de 180 milioane dolari (133,8 mil. euro) in 2006.
Printre companiile care formeaza grupul Flamingo se numara Flamingo Computers, Flamingo Distribution Center si Flamingo International. Presedintele grupului Flamingo este Dragos Daniel Cinca, care controleaza peste 90% din actiuni, restul de 10% fiind in posesia angajatilor companiei, toti cetateni romani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO