Business Hi-Tech

Flanco vinde cu soft Navision din iulie

20.06.2005, 17:56 77

Reteaua de magazine de electronice si electrocasnice Flanco isi va administra afacerea de la 1 iulie folosind platforma software de tip ERP (gestiune a resurselor companiei) Microsoft Navision, instalata in toate cele peste 90 de magazine Flanco din tara.

Software-ul va automatiza operatiuni precum vånzarea catre clienti, aprovizionare, rapoarte manageriale, contabilitate etc.

Instalarea a fost facuta de compania Novensys, partener Microsoft, iar valoarea contractului s-a ridicat la a??cåteva sute de mii de euroa??, a spus pentru ZF Cotiso Hanganu, director de marketing si vånzari la Flanco. Contractul a fost semnat in martie, cånd a inceput si implementarea, iar durata este de un an. In intelegere sunt incluse si servicii de asistenta tehnica, atåt din partea Microsoft cåt si din partea Novensys.

a??Este vorba de cea mai mare implementare de acest tip in sectorul electro-retailerilor din Europa, ca numar de magazine deservitea??, a spus Cezar Golumbeanu, director de vånzari si marketing la Novensys.

Platforma software instalata la Flanco a fost personalizata printr-o solutie a companiei islandeze Landsteiner Strengur, specializata in aplicatii Navision realizate pentru retaileri. Solutiile companiei islandeze sunt implementate in peste 6.700 de magazine si sunt folosite de 14.000 de utilizatori din 130 de tari. Printre cei mai mari clienti se numara Ikea, adidas, Shell, Pizza Hut. Solutia Navision, destinata in principal clientilor din sectorul IMM, a adus venituri cu 125% mai mari in anul fiscal curent (care se incheie la 1 iulie) pentru Microsoft Romånia, iar numarul clientilor s-a dublat in aceasta perioada de la 30 la 60, conform oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO