Business Hi-Tech

Forte, partener privilegiat al IBM in Europa de sud-est

22.04.2004, 00:00 21

Forte Company, unul din cei mai vechi integratori de sisteme IT de pe piata romaneasca, a primit certificarea pentru a deveni primul centru din Europa de sud-est pentru solutii de stocare IBM.
orte a investit in acest proiect 50.000 de dolari si urmeaza pe parcursul acestui an sa mai adauge la aceasta suma inca de trei ori pe atat, a declarat pentru ZF Cristian Constantinescu, presedinte al consiliului de administratie si director general al Forte Company. Principalul rol al acestui centru va fi prezentarea solutiilor IBM pentru managementul datelor direct catre potentialii cumparatori. Clientii si partenerii vor putea testa serverele de mare capacitate si vor putea sa studieze integrarea acestor solutii in cadrul unor sisteme informatice complexe. Fiind singurul centru din regiune, Forte se asteapta sa aiba pe viitor importanti clienti din randul companiilor partenere IBM localizate in Europa de sud-est. "In Romania ne orientam in special catre banci si sectorul publicul, cu care IBM lucreaza in mod traditional, dar oferim solutii si pentru firmele mici si medii", a declarat pentru ZF Frederik Fabricius, channel manager pentru produse de stocare in cadrul IBM EMEA.
Certificarea acordata de IBM firmei romanesti urca Forte pe lista partenerilor preferentiali ai companiei americane. "Din 4.000 de parteneri in Europa doar 80 au acest statut", a spus Fabricius. "Avem o afacere de 1,4 miliarde de dolari pe an in aceasta regiune, iar cei 80 de parteneri ai nostri ne aduc cam 80% din incasarile realizate pe partea de stocare a datelor", a precizat el.
Forte Company este prezenta de 14 ani pe piata romaneasca, insa pana de curand a preferat sa se mentina in zona low profile. In 2002 compania s-a situat intre primele 20 de intreprinderi mijlocii din punct de vedere al nivelului profitului brut (104 miliarde de lei echivalentul a 3,1 milioane dolari), devansand de exemplu Elvila, conform topului national realizat de Consiliul National al IMM private. Anul trecut Forte a avut incasari de 20 de milioane de dolari, suma pe care a atins-o deja pe primul trimestru al 2004. "Avem contracte in derulare de 20 de milioane $ si cred ca in ritmul acesta vom avea o crestere importanta anul acesta", a mai spus Constantinescu.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO