Business Hi-Tech

Forte Siemens a trecut de 40 mil. euro in prima jumatate a anului fiscal

Forte Siemens a trecut de 40 mil. euro in prima jumatate a anului fiscal

Bogdan Constantinescu, CEO Forte: Cele mai mari venituri sunt generate de proiectele de infrastructura IT

16.07.2007, 17:38 34

Forte Business Services, filiala locala de solutii si servicii IT a companiei Siemens, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 40 mil. euro la sfarsitul primului semestru fiscal (octombrie 2006 - martie 2007) si isi va depasi obiectivul propus anterior pentru sfarsitul anului fiscal, a declarat pentru ZF Bogdan Constantinescu, directorul executiv al companiei.
Forte Business Services si-a bugetat afaceri de 50 mil. euro pana la sfarsitul anului fiscal curent (30 septembrie 2007), in urcare cu peste 60% fata de anul precedent.
"Ne vom depasi targetul initial, ceea ce reprezinta o crestere de 100% fata de anul trecut", a adaugat Constantinescu.
Forte Business Services are trei directii principale de business - infrastructura/ implementare, outsourcing si servicii profesionale (SAP, solutii ERP, business intelligence). Potrivit lui Constantinescu, cele mai multe venituri sunt generate de segmentul de infrastructura, insa directiile de servicii profesionale si outsourcing sunt mai profitabile.
"Este o evolutie normala a pietei. Marginile profitului pe partea de infrastructura scad, concurenta fiind foarte mare. Noi inca avem avantajul competitiv de a acoperi toata tara", a adaugat el.
Saptamana trecuta, Siemens si Forte Business Services au inaugurat un sediu in Timisoara, care va gazdui doua dintre cele sase centre globale de suport IT la distanta operate de Siemens.
Cele doua centre Forte Business Services din Romania, deschise anul trecut, au fost relocate intr-o noua cladire, ca urmare a cresterii numarului de clienti si a numarului de angajati ai companiei, a precizat Constantinescu.
Centrele globale asigura servicii pentru cinci mari corporatii, printre care se numara si Siemens VDO.
Siemens intentioneaza sa deschida anul acesta inca un centru global in aceeasi locatie din Timisoara, a declarat Christian Oecking, director servicii globale de operare al Siemens IT Solutions and Services.
Potrivit acestuia, centrul global va avea o directie de business diferita, oferind servicii de tip call center si data center.
Oecking a precizat ca piata globala a outsourcing-ului creste in medie cu 5-6% in fiecare an, iar anul trecut, Siemens a inregistrat venituri de 3,3 mld. euro pe acest segment.
Pe piata locala de outsourcing, principalul client potential pentru Forte Business Services, il reprezinta guvernul roman, a declarat Bogdan Constantinescu.
"Ne intereseaza mai mult sectorul public pentru ca a fost chiar inchis la acceptarea ideii de outsourcing. Acum observam o usoara schimbare a punctelor de vedere. Desi legislatia impiedica o evolutie eficienta a afacerilor cu sectorul public, speram ca lucruruile se vor schimba rapid", a adaugat acesta.
Forte Business Services se apropie de 400 de angajati, iar Constatinescu si-a propus atingerea unui numar de 450 pana la sfarsitul acestui an fiscal, respectiv 500-600 pana la sfarsitul lui 2008. In medie, salariile au crescut cu 30% in ultimul an, a adaugat oficialul companiei.
Bogdan Constantinescu, 30 de ani, a preluat in primavara acestui an functia de director executiv al companiei. El este fiul lui Cristian Constantinescu, cofondator si actionar principal al Forte Business Services, care a vandut compania grupului Siemens in 2005, in cadrul unei tranzactii evaluate la 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO