Business Hi-Tech

Fujitsu: Am extins termenele de plata pentru unii parteneri

08.04.2009, 18:40 35

In contextul in care vanzarile sunt afectate de criza si intarzierile din sectorul public, Fujitsu Technology Solu-tions a luat decizia de a analiza situatia economico-financiara a partenerilor, pentru a evita riscurile de neplata, Fujitsu colaborand cu firme specializate in prevenirea si recuperarea creantelor. "Pentru a veni in sprijinul partenerilor nostri, am extins in unele cazuri termenele de plata", a spus Ileana Stroe, directorul de marketing al Fujitsu.

Numarul de angajati ai companiei a fluctuat cu 15-20% pe parcusul anului fiscal curent. "Nu se poate discuta de disponibilizari", spune Stroe, precizand insa ca s-ar putea opera restructurari ale anumitor pozitii, in linie cu strategia de business a Fujitsu.
Compania estimeaza ca noul director general va fi anuntat la inceputul lunii mai. In prezent, afacerile Fujitsu Romania sunt conduse de catre Wolfgang Horak, prim-vicepresedintele pentru Europa de Sud-Est al Fujitsu.
Noul contry manager va fi o persoana din Romania, au mai spus oficialii companiei.
O serie din masurile adoptate pentru contracararea efectelor crizei au fost demarate in timpul mandatului fostului director Dragos Nicolaescu: reorganizarea echipei (care numara 26 de persoane), cu orientare de 85% pe vanzari, precum si reorganizarea businessului spre segmentul de servicii IT in contextul declinului vanzarilor de hardware.
Fujitsu estima ca serviciile IT ar putea genera anul acesta pana la 30% din cifra de afaceri, fata de 5% in 2008-2009. Fujitsu a comercializat in Romania 103.524 de computere in anul calendaristic 2008.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO