Business Hi-Tech

Fujitsu Siemens Computers tinteste afaceri de 65 mil. euro

09.05.2007, 18:19 16

Fujitsu Siemens Computers Romania a vandut in primul trimestru peste 11.620 de note-book-uri, rezultat care a permis companiei sa-si majoreze cota de piata pe acest segment cu patru puncte procentuale, la 22,8%, a declarat, directorul general al firmei, Dragos Nicolaescu.
Pe segmentul desktop-urilor, compania are o cota de piata de 12,1%, conform datelor proprii.
"In primele trei luni ale anului am vandut 11.623 note-book-uri, iar volumul vanzarilor de desktop-uri a fost de 18.288. Ne mentinem pozitia de lider pe piata note-book-urilor, unde ne-am imbunatatit cota de piata cu peste patru procente, fata de anul trecut", a afirmat Nicolaescu.
In anul fiscal 2006, incheiat la 31 martie 2007, cifra de afaceri obtinuta in Romania de Fujitsu Siemens a fost de aproape 50 mil. euro, in crestere cu 47%. "Pentru anul fiscal 2007 ne-am propus sa ne mentinem pozitia de lider pe segmentul de note-book-uri, sa ne dublam cota de piata pe segmentele de servere si desktop-uri", a spus Nicolaescu.
"O tinta de crestere de 50% pentru acest an fiscal ar fi poate prea mult. O crestere cu 30% a afacerilor, la 65 mil. euro, este insa o tinta pe care o urmarim. Vrem sa crestem mai repede decat piata", a declarat pentru ZF Bernd Bischoff, presedintele si director executiv al Fujitsu Siemens Computers.
Dragos Nicolaescu a adaugat ca filiala din Romania isi va alinia strategia de afaceri la cea a Fujitsu Siemens Computers pentru statele din centrul si estul Europei.
"Incepand cu 1 iunie, Fujitsu Siemens Romania va deschide un centru, in care va oferi pentru toate note-book-urile livrate de la aceasta data garantie de tip collect and return. Cu alte cuvinte, vom asigura transportul gratuit al echipamentului defect de la client la centrul de service si inapoi la client", a mentionat directorul companiei.
La nivel international, Fujitsu Siemens a obtinut o cifra de afaceri de 6,95 mld. euro, in crestere cu 14,3% fata de anul precedent. Profitul operational a atins 150 mil. euro, iar profitul brut a fost de 91 mil. euro.
"In conditiile unei piete extrem de competitive, am avut o strategie clara, urmarim in mod sistematic politica de profitabilitate inaintea venitului net", a spus Bernd Bischoff, presedintele si director executiv al Fujitsu Siemens Computers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO