Business Hi-Tech

Fujitsu Siemens muta in estul Europei productia de PC-uri

20.03.2007, 18:34 30

Fujitsu Siemens Computers (FSC) intentioneaza sa-si transfere din Germania in Europa de est activitatile de productie pentru calculatoarele de birou (desktop), scrie presa internationala. Compania produce laptop-uri in China, dar oficialii Fujitsu considera ca tara este prea indepartata pentru a transfera acolo productia desktop-urilor.
"Costurile ridicate ale transportului ar eclipsa avantajele fortei de munca ieftine", a declarat Bernd Bischoff, directorul executiv al companiei. Situatia a fost diferita in ceea ce priveste productia laptop-urilor. Zece fabrici din zona Shenzhen a Chinei asigura 99% din productia globala de laptop-uri.
"Pe termen lung luam in considerare externalizarea productiei desktop-urilor in Europa de est impreuna cu un partener", a precizat Bischoff in cadrul targului CeBIT, argumentand ca alti producatori de PC-uri deja au inceput procesul.
"In timp, vom produce mai multe produse de top precum servere in Germania, deoarece avem nevoie de personal calificat pentru a le realiza. Departamentul de dezvoltare software va ramane de asemenea in Germania", a adaugat Bischoff.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO