Business Hi-Tech

Fujitsu Siemens si-a bugetat afaceri de 65 mil. euro

30.01.2008, 18:24 17

Fujitsu Siemens Computers Romania, reprezentanta locala a unuia dintre cei mai mari producatori mondiali de PC-uri, si-a propus atingerea unei cifre de afaceri de 65 de milioane de euro in anul fiscal 2007/2008, ce se incheie pe 31 martie, in crestere cu 30% fata de intervalul aprilie 2006 - martie 2007.
Anul fiscal trecut, compania a inregistrat afaceri de circa 50 mil. euro.
"Cresterea noastra va fi de trei ori peste nivelul pietei PC-urilor, estimata de compania de analiza IDC la circa 9,7% pentru anul 2008. Evolutia va fi influentata de politica si planurile noastre de marketing si dezvoltare", a declarat Dragos Nicolaescu, directorul general al companiei.
In prima jumatate a anului financiar 2007/2008, incheiat in septembrie, Fujitsu Siemens Romania a raportat o cifra de afaceri de 24,7 milioane de euro, in crestere cu 86% fata de perioada similara a anului precedent. Cresterea a fost sustinuta in principal de avansul segmentului storage si al celui de servere.
"Dezvoltarea retelei de parteneri este un aspect deosebit de important pentru noi (...). Dincolo de aceasta, consideram ca resursa cea mai importanta pentru a sustine dezvoltarea si a ne mentine in pozitia de lider o reprezinta relatia buna dintre echipa locala si partenerii nostri directi", a adaugat Nicolaescu.
Fujitsu Siemens Romania avea o retea de distribuitori formata din companiile Scop Computers, Tornado Sistems, Lasting Systems si Flamingo, iar din luna ianuarie a adaugat si compania IT&S Bucuresti.
In prezent, Fujitsu Siemens Romania are 23 de angajati si intentioneaza sa angajeze inca noua persoane anul acesta. La sfarsitul celui de-al doilea trimestru calendaristic al anului trecut, compania se situa pe locul intai al pietei locale de PC-uri, cu o cota de 12,4%.
La nivel global, Fujitsu Siemens are in plan mutarea unitatii de productie de PC-uri in Europa de Est pana in 2010.
Nicolaescu a precizat anterior ca o fabrica de asamblat desktop-uri si laptop-uri ar putea fi operationala in Romania sau Ucraina in urmatorii doi ani, in timp ce productia de servere va ramane in Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO