Business Hi-Tech

Gadget-ul zilei: http://www.gadgetuniverse.com

14.05.2003, 00:00 19

Cei care petrec mult timp la volanul masinii stiu foarte bine cat este de usor sa atipesti in timp ce conduci, in special noaptea, la drum lung, pe o sosea cu putine vehicule.
Foarte multe accidente se produc din aceasta cauza. Cercetatorii americani au pus la punct TE 332 - Driving Alert Master, un echipament special realizat pentru a te trezi imediat ce dai semne de moleseala la volan. TE 332 se poarta la ureche, ca un hands-free, iar echipamentul urmareste miscarile corpului, declansand un beep puternic chiar in urechea soferului, in caz ca acesta atipeste. Sistemul detecteaza balansul capului soferului inainte si inapoi, actionand in momentul in care balansul depaseste un anumit unghi. Pentru ca unii au obiceiul (sau ticul nervos) de a da din cap, echipamentul poate fi reglat, pentru un "unghi de balans" mai mare. Pretul este de 19,95$. Problemele apar in momentul in care se termina bateria incorporata sau cand aparatul interpreteaza gresit vreo miscare brusca (frana) a soferului.
http://www.gadgetuniverse.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels