Business Hi-Tech

Gadget-ul zilei: Memory stick-uri pentru TV

22.08.2003, 00:00 28

Philips vrea sa produca memory-stick-uri pentru televizoare. Compania olandeza a achizitionat deja de la Sony, licenta pentru tehnologia Memory Stick pe care o va incorpora in gama de cipuri Nexperia. Cunoscute in general sub denumirea de flash-drive-uri sau memory-stick-uri, micile dispozitive de stocare sunt folosite de catre posesorii de computere in special ca inlocuitor de discheta sau CD.
Gama Nexperia va include circuite integrate pentru diverse echipamente electronice printre care si unitati de scriere a DVD-urilor sau telefoane mobile. Initial insa, Philips intentioneaza sa se concentreze pe memory-stick-uri pentru televizoare. Aceste dispozitive ar urma sa permita utiizatorilor sa vizioneze pe televizor imagini preluate cu camera video sau cu aparatul foto digital dar si sa captureze imagini din emisiunile sau filmele preferate pentru a le transfera apoi pe computer sau pe organizatorul personal.
Philips a fabricat deja un sistem de divertisment pentru consumatorii casnici si un DVD player care utilizeaza carduri de memorie dar nu si televizoare cu slot-uri in care sa poata fi atasate astfel de dispozitive de stocare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO