Business Hi-Tech

Gadget-ul zilei: www.philips.com

05.06.2003, 00:00 23



Ne folosim casele altfel fata de cum o faceau bunicii nostri. Mancam si ne uitam la televizor in dormitor si lucram la laptop in bucatarie. Pornind de la aceste observatii Philips si celebrul designer italian Giulio Cappellini au lansat conceptul "Paesaggi Fluidi" ("Flowing Landscapes").
Pe scurt, este vorba de integrarea aparaturii Philips in mobila desenata de Cappellini. Acesta, impreuna cu designerul Philips, prezinta la Salonul de mobila de la Milano mai multe concepte, printre care cu sistem DVD incastrat in tablia patului si care este capabil sa proiecteze filmele pe tavan.
Astfel de produse se vor gasi pe piata spre sfarsitul anului si fac parte dintr-o mai lunga serie de lux proiectata pe baza viziunii Philips cunoscuta sub numele de Ambient Intelligence. In linii mari, Ambient Intelligence presupune un mediu inconjurator in care tehnologia digitala "simte" ce isi doreste persoana prezenta si ii satisface dorintele prin intermediul unor interfete personalizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels