Business Hi-Tech

Gecad Net a facut afaceri de 3 milioane de euro in sase luni

13.08.2008, 19:00 30

Gecad Net, companie membra a grupului Gecad specializata pe securitatea informatica, a inregistrat o cifra de afaceri de 3 mil. euro in primul semestru al acestui an, in crestere cu aproximativ 20% fata de perioada similara din 2007.
"Cresterea s-a datorat evolutiei foarte bune a veniturilor din servicii. Spre deosebire de comercializarea de licente software, unde piata a intrat intr-o perioada de stagnare in ultimele luni pe fondul lipsei licitatiilor pentru proiecte mari, cea de servicii este in ascensiune puternica", a declarat pentru ZF Gabriela Mechea, directorul general al Gecad Net. Ea a adaugat ca firma a inregistrat cresteri de 40% pe partea de servicii IT si de securitate IT. "Datorita cresterii accentuate a veniturilor, marja profitului a evoluat mai bine decat ne-am asteptat initial", a mai spus Mechea, fara a oferi insa detalii suplimentare.
Potrivit unui studiu realizat de companie, peste jumatate din directorii departamentelor IT ale companiilor romanesti sunt dispusi sa apeleze la o firma specializata in securitatea informatica pentru rezolvarea unor probleme legate de integritatea retelei proprii. Peste o treime dintre participanti nu doresc sa apeleze la specialisti din exterior, in timp ce 10% sunt indecisi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO