Business Hi-Tech

Google aduce 70 la suta din veniturile soft32.com

06.02.2007, 18:21 19

Anunturile platite de la Google, oferite in cadrul programului de parteneriat Google Adsense, aduc firmei de soft ITNT, proprietarul site-ului soft32.com, venituri de 500.000 pana la 600.000 de euro, ceea ce reprezinta 70% din veniturile totale din publicitate obtinute de firma cu sediul in Sibiu.
Potrivit lui Lucian Todea, directorul general al ITNT, veniturile obtinute in urma programului Google Adsense au crescut in timp si s-au stabilizat in urma cu un an. "Am inceput colaborarea cu Google exact la inceputul programului de parteneriat lansat de acestia. Acum, baza veniturilor din publicitate pentru noi o reprezinta Google, fapt valabil pentru majoritatea site-urilor din lume", arata Lucian Todea, care recunoaste ca sumele mari obtinute din publicitate online pot determina multi tineri sa se apuce de afaceri cu site-uri. "Si eu am fost odata visator, cand vedeam cifrele din publicitate pe net", mai spune Todea.
Compania se pregateste de lansarea a doua noi site-uri, specializate pe jocuri si informatii complementare, precum si pe servicii de stiri, games32.com, respectiv nextnews.com. Potrivit lui Lucian Todea, games32.com se intersecteaza oarecum cu o parte din serviciile oferite pe soft32.com, dar spune ca noul site va aduce mai multe informatii si servicii pe sectorul jocurilor. Todea apreciaza ca promovarea unui site poate dura intre 6 luni si doi ani, perioada dupa care se poate spune ca site-ul poate ajunge la o maturitate si la o notorietate suficienta. Managerul ITNT mai arata ca pentru promovare apeleaza la servicii clasice, dar si la servicii de publicitate platita, inclusiv prin Google.
ITNT a estimat pentru anul 2006 o cifra de afaceri de circa 960.000 de euro, cu 27% mai mult decat afacerile firmei din 2005 si asteapta o evolutie mai buna in acest an, datorita lansarii noilor site-uri. Firma de soft spera sa finalizeze anul acesta lucrarile la un nou sediu, in urma unei investitii estimate la 600.000 de euro, inceputa la sfarsitul anului trecut. Afacerea ITNT, nascuta in 2003, se bazeaza exclusiv pe publicitatea online.
Soft32.com este un site unde sunt promovate produsele pentru sistemele de operare Windows, Mac OS sau Linux. Soft32.com are in medie peste 910.000 de vizitatori pe saptamana, potrivit datelor trafic.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO