Business Hi-Tech

Google ataca din nou tranzactia Microsoft-Yahoo!

18.03.2008, 20:25 17

Oficialii Google, cel mai popular motor de cautare de pe internet, au anuntat ca achizitia portalului Yahoo! de catre Microsoft ar putea afecta negativ libera circulatie a informatiilor pe internet.
"Vom fi ingrijorati de orice tip de tranzactie intre Microsoft si Yahoo!", a declarat Eric Schmidt, directorul executiv al Google, adaugand: "Speram ca orice decizie ar adopta cele doua companii sa fie in conformitate cu caracterul deschis si liber al internetului, insa nu cred ca va fi asa".
Schmidt a amintit de trecutul Microsoft, precizand ca "a facut anumite lucruri care au ingreunat situatia pentru toata lumea", insa nu a dorit sa detalieze.
In 2004, autoritatile de reglementare ale Uniunii Europene au sanctionat Microsoft cu o amenda de 497 mil. euro, sustinand ca a abuzat de pozitia sa de monopol pe piata sistemelor de operare.
"Suntem ingrijorati de faptul ca Microsoft ar putea face lucruri care vor dauna internetului", a adaugat Schmidt. Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, a anuntat anterior ca este hotarat sa reduca din avansul pe care Google il are in fata Microsoft pe piata publicitatii online si a motoarelor de cautare, chiar daca acest lucru va insemna sfarsitul carierei sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO