Business Hi-Tech

Google cauta cei mai buni softisti din Europa

03.05.2006, 00:00 25

Cel mai mare motor de cautare din lume, Google, a initiat un concurs la nivel european numit Code Jam, pentru programatorii software, cei mai buni dintre acestia urmand sa fie angajati in cadrul companiei, scrie BBC News Online.

Pentru a spori atractivitatea competitiei, Google pune la bataie si premii in bani, de 21.000 de lire sterline (29.400 de euro).

"Participantii vor avea de trecut peste unele dintre cele mai dificile obstacole in programare", a spus un purtator de cuvant al Google. "Code Jam este de fapt initiativa noastra de a sustine inginerii si programatorii din Europa". In prima faza, la concurs va putea participa oricine doreste pentru a ocupa unul din primele 500 de locuri, scrie BBC News Online. In urma acestei probe vor mai avea loc inca doua teste eliminatorii pentru a reduce numarul de concurenti la 200, respectiv la 50. Iar finala va avea loc la Dublin. "De fapt, Google spera sa atraga cei mai buni programatori din Europa nu numai pentru a-i angaja in SUA, ci si in centre europene de cercetare si dezvoltare", a explicat purtatorul de cuvant al Google.

In primele trei saptamani din mai, utilizatorii se vor putea inregistra pentru a putea intra in concurs pe site-ul dedicat www.google.com/codejam.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO