Business Hi-Tech

Google continuă înarmarea pentru protejarea Androidului: Cumpără 1.023 de patente IBM

Google continuă înarmarea pentru protejarea Androidului: Cumpără 1.023 de patente IBM
15.09.2011, 11:49 1175

După ce a cumpărat Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari, obţinând peste 17.000 de patente, gigantul internet Google a decis că nu este de ajuns şi a mai preluat şi 1.023 de patente de la International Business Machines (IBM), în lupta de înarmare pentru apărarea Androidului în faţa eventualelor acuzaţii de încălcare a drepturilor de proprietate.

Conform Bloomberg, care citează Biroul american de patente şi mărci înregistrate, Google a preluat patentele la 17 august. Jim Proser, purtător de cuvânt al companiei, a confirmat tranzacţia fără însă a oferi detalii cu privire la termenii acesteia.

Google îşi face arsenalul de patente prin care compania speră să contracareze "o campanie ostilă, organizată" a altor companii, incluzând aici Apple şi Microsoft, împotriva sistemului de operare pentru smartphone-uri Android.

În luna iulie, Google a mai preluat 1.030 de patente de la IBM care se adaugă celor peste 17.000 de patente pe care le va obţine prin achiziţia companiei Motorola Mobility Holdings.

Android este un program gratuit, open-source (realizat cu ajutorul comunităţilor de programatori) care se bazează pe câteva elemente pe care Google nu le-a creat şi pe care dezvoltatorii din afara companiei le pot modifica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO