Business Hi-Tech

Google isi saboteaza propriile produse. Chrome primeste un add-on care nu permite trimiterea de date catre Google Analytics

26.05.2010, 19:02 31

Google a lansat un add-on (aplicatie ce se adauga unui programpentru a-i mari functionalitatea) prin intermediul caruia browserulrealizat de gigantul internet, Google Chrome, nu va mai trimiteinformatii legate de comportamentul online al utilizatorului catreGoogle Analytics, serviciu de monitorizare a site-urilor realizatde aceeasi companie.

In informatiile legate de add-on, Google argumenteaza aceastadecizie prin faptul ca astfel "va oferi utilizatorilor careviziteaza site-uri mai multe optiuni in privinta informatiilortransmise despre comportamentul acestora".

Proprietarii de site-uri pot incorpora in interiorul paginilor osecventa de cod ce le permite sa colecteze diferite date precumultimele vizite ale utilizatorilor sau felul cum utilizatoriiinteractioneaza cu site-ul.

Noul add-on, Analytics Opt-out Browser Add-on, transmitesite-ului Analytics ca informatiile utilizatorilor nu trebuie luatein considerare.

Si utilizatorii Firefox pot folosi add-on-uri pentru blocareatransmiterii informatiilor catre Analytics, printre acesteanumarandu-se Adblock Plus, NoScript sau OptimizeGoogle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO