Business Hi-Tech

Google vrea sa profite de revolutia cartilor electronice

Google vrea sa profite de revolutia cartilor electronice
05.05.2010, 13:42 28

Google se pregateste de intrarea pe piata cartilor electronice,la mijlocul acestui an urmand sa dea drumul la o librarie online,informeaza CNN Money citand un purtator de cuvant al companiei.

Gigantul internet se va alatura astfel luptei pentru acaparareacititorilor de carti, in prezent pe piata aflandu-se Amazon.com,Barnes&Noble si, de doua luni, Apple, prin iBookstore.

Google a anuntat luna trecuta ca intra in parteneriat cuproducatorul de smartphone-uri HTC in vederea realizarii uneitablete PC care sa rivalizeze cu iPad-ul realizat de Apple.

Totusi, prin serviciul Google Editions, gigantul internet vreasa se extinda mai mult decat pe segmentul tintit prin tableta PCrealizata in colaborare cu HTC, planuind sa vanda carti electronicece pot fi citite cu orice device.

Amazon.com forteaza publisherii sa publice cartile electroniceintr-un format proprietar, acesta putand fi citit doar dee-readerul Kindle. Acelasi lucru se intampla si cu cartile vandutepe iBookstore, Apple permitand ca aceste carti sa fie citite numaipe device-urile realizate de companie.

Ati citi o carte electronica?Business Magazin va invita sa participatila o discutie intre editorii revistei cu privire la viitorulcartilor pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO