Business Hi-Tech

Grecii de la CD Media ar putea prelua integral de la RTC compania Best Distribution

Grecii de la CD Media ar putea prelua integral de la RTC compania Best Distribution

Octavian Radu, presedintele RTC, isi pregateste iesirea dintr-un nou business: Vanzarea Best Distribution este consecinta deciziei de la inceputul acestui an de a renunta la afacerile care nu sunt core business sau care se pot dezvolta mult mai bine in alta formula.

13.11.2007, 20:40 20

Grupul RTC a finalizat negocierile pentru vanzarea, in doua etape, catre compania elena CD Media a Best Distribution, divizia de distributie si retail de console si jocuri video. Compania CD Media este specializata in distributia de jocuri video.
Potrivit reprezentantilor RTC, CD Media va finaliza pana la finele acestei luni preluarea unui pachet de 40% din actiuni, urmand ca in termen de maximum sase luni de zile sa isi exercite optiunea si pentru pachetul de 60% din capitalul social al Best Distribution. Oficialii RTC nu au precizat care sunt criteriile pe baza carora va fi luata decizia de a prelua sau nu si restul diviziei.
Reprezentantii companiei au refuzat sa ofere valoarea exacta a tranzactiei, precizand doar ca suma este de ordinul "milioanelor de euro".
Best Distribution a inregistrat anul trecut afaceri de 2,5 milioane euro si estimeaza pentru acest an un rulaj de 4 milioane de euro. CD Media a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 17,5 milioane de euro, iar pentru 2007 estimeaza un rulaj de 20 de milioane euro.
Conform unor surse din piata, valoarea companiei se stabileste inmultind cifra de afaceri inregistrata in ultimul an cu un ordin de multiplicare care variaza intre 0,3 si 1, in functie de profitabilitatea afacerii, dar si de perspectivele de dezvoltare si dimensiunile pietei pe care activeaza compania.
Best Distribution importa, comercializeaza si localizeaza partial (prin traducerea textelor - manuale, coperte, ghiduri de strategie, adiacente jocurilor) pentru piata din Romania produsele companiilor Electronic Arts, Vivendi Games, Take 2 Interactive, Activision/LucasArts, Codemasters, Eidos, Atari.
"Suntem prezenti pe doua piete importante din Europa. Achizitionarea Best Distribution inseamna intrarea pe cea de a treia piata si un pas important in dezvoltarea regionala a CD Media, mai ales ca am gasit similitudini foarte mari intre afacerile nostre din Grecia si cele ale Best Distribution", a afirmat Spiros Jamas, presedintele al CD Media. Consultanta juridica a fost asigurata de casa de avocatura bpv Grigorescu, care a asistat RTC si in vanzarea diviziei de distributie cartele preplatite pentru telefonia mobila Pay Store catre compania britanica PayPoint, cifrata la circa 15,5 mil. euro.
"Vanzarea Best Distribution este consecinta deciziei de la inceputul acestui an de a renunta la afacerile care nu sunt core business sau care se pot dezvolta mult mai bine in alta formula", a declarat Octavian Radu, presedintele RTC Holding.
CD Media a fost infiintata in urma cu 14 ani, in Grecia, unde este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de jocuri pentru console si calculatoare. Compania este prezenta si in Cipru, unde detine 50% din actiunile Goodtones Games.
CD Media este controlata de Spiros Jamas, care detine 70% din capitalul social.
Firma Best Distribution si-a inceput activitatea in anul 1998, iar in 2005 si-a schimbat proprietarul, fiind achizitionata de grupul RTC.
Vanzarea Best Distribution reprezinta pentru Octavian Radu al cincilea exit, dupa ce de la inceputul anului a decis vanzarea diviziei Pay Store si a distribuitorului de apa in sistem watercooler Aqua Regis. De asemenea, Radu a inchis Depozitul de Vinuri si Depozitul de Legume si Fructe, doua divizii care nu ajunsesera la un volum ridicat al profitabilitatii.
RTC Holding vrea sa vanda si dezvoltatorul de aplicatii software Sistec - Sbsol si compania de logistica si curierat TCE.
Grupul a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 261 mil. euro (inclusiv PayStore). si asteapta in 2007 afaceri de 250 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO