Business Hi-Tech

Grupul Foodpanda a atras o investiţie de 100 mil. dolari de la Goldman Sachs

Grupul Foodpanda a atras o investiţie de 100 mil. dolari...

Autor: Ioana Nita

05.05.2015, 00:00 609
Grupul Foodpanda, care pune la dispoziţie o platformă pentru comenzi online de mâncare în 40 de ţări din lume, inclusiv în România, a atras o finanţare de 100 mil. dolari din partea instituţiei financiare americane Goldman Sachs şi a altor investitori, inclusiv de la incubatorul german de afaceri Rocket Internet, primul finanţator al start-up-ului. Aceasta este a doua investiţie obţinută de grup anul acesta, după ce Rocket Internet a alocat în luna martie fonduri de 110 mil. dolari pentru dezvoltarea platformei. Astfel, de la lansarea din 2012 şi până în prezent, grupul Foodpanda a atras în total investiţii de peste  310 mil. dolari.
 
„Partenerii Goldman Sachs Investment, care vin cu o expertiză importantă pe zona de marketplace online, alături de investitorii noştri tradiţionali, ne vor permite să construim cea mai mare platformă mobilă de «food delivery» pentru pieţele emergente, targetând peste 3 miliarde de consumatori“, a declarat Ralf Wenzel, CEO şi cofondator al grupului Foodpanda. El a adăugat că pieţele emergente reprezintă cea mai mare oportunitate pentru platformele de comenzi online de mâncare.

Noile investiţii vor fi folosite de grup pentru extinderea activităţilor de livrare şi îmbunătăţirea interacţiunii cu consumatorii în toate ţările în care este prezent. Foodpanda a achziţionat recent principalii săi competitori de pe pieţele din India, Mexic, Rusia, Brazilia, Europa de Est şi Asia de Sud-Est.

Platforma pentru comenzi online de mâncare Foodpanda este disponibilă pe plan local din 2013, iar în prezent a ajuns la un portofoliu de peste 400 de restaurante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Arad, Ploieşti, Oradea, Galaţi, Craiova şi Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO