Business Hi-Tech

Grupul GTS isi consolideaza pozitia in Est

03.02.2005, 00:00 12

Operatorul de comunicatii GTS Central Europe, care detine in Romania GTS Telecom, a inceput consolidarea afacerilor la nivel regional prin achizitia companiei Aliatel Czech, un jucator important pe pietele din Cehia si Slovacia. Oficialii grupului lasa sa se inteleaga ca aceasta tranzactie arata interesul si pentru alte achizitii in Europa centrala si de est.
Valoarea acestei tranzactii nu a fost facuta publica insa Aliatel a avut o cifra de afaceri de peste 80 de milioane de euro in 2003 si de 70 de milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut (plus 20% fata de perioada similara a anului anterior). Profitul companiei (EBITDA) pentru perioada ianuarie-septembrie 2004 a fost de aproape 8 milioane de euro. Aliatel a fost infiintata in 1996 de mai multi furnizori de utilitati din domeniul energetic din Cehia, ca operator alternativ de comunicatii. Compania a intrat in topul Deloitte 50 - companii cu cea mai rapida crestere si a primit premiul Rhodos 2004 pentru compania cu cea mai buna imagine corporate.
"Prin achizitia Aliatel, grupul GTS isi consolideaza pozitia in regiunea Europei Centrale si de Est si devine lider de piata in Cehia si Slovacia", au apreciat oficialii companiei. Cifra de afaceri a noii companii din Cehia va urca la 150 de milioane de euro pe an, a explicat Dan Mihaescu, country manager al GTS telecom Romania."GTS si-a demonstrat forta de factor de consolidare a pietei operatorilor alternativi de servicii de comunicatii", a spus el.
Tranzactia urmeaza sa fie analizata de autoritatile care reglementeaza piata de comunicatii din cele doua state, iar raspunsul urmeaza sa fie facut public cat de curand. GTS Central Europe are operatiuni in Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia si Romania si are clienti si in Bulgaria, Croatia, Letonia, Serbia, Slovenia si Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO