Business Hi-Tech

GTS CE face prima achizitie pe piata romaneasca, prin cumpararea Datek

09.06.2010, 13:34 39

GTS Cental Europe, operator telecom alternativ care furnizeazaservicii pentru corporatii si pentru alti operatori, a cumparatcompania locala Datek, specializata in servicii de date, integrarede sisteme si dezvoltare de infrastructura. Cele doua companii nuau dat detalii cu privire la valoarea achizitiei, anuntand faptulca in acest an veniturile cumulate vor fi de peste 25 de milioanede euro.

GTS Central Europe, cu activitati in tari precum Cehia, Polonia,Austria, Bulgaria, Rusia, Croatia sau Slovenia, a avut anul trecutin Romania afaceri de 19,8 milioane de euro si un profitoperational de 5,2 milioane de euro.

Operatorul este detinut de un consortiu de fonduri si investitoriprivati, care includ Columbia Capital, M/C Venture Partners, InnovaCapital, HarbourVest Partners, Oak Investment Partners si BessemerVenture Partners. Consortiul este condus de Columbia Capital si M/CVenture Partners, ambele din Statele Unite ale Americii, cuimportanta experienta in sectorul comunicatiilor si al tehnologieiinformatiei, iar Innova Capital, este un important fond deinvestitii concentrat pe regiunea Europei Centrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO