Business Hi-Tech

Guvernul României a cerut de la Facebook informaţii despre 36 de conturi de utilizatori

Guvernul României a cerut de la Facebook informaţii...

Autor: Radu Racu

28.08.2013, 15:34 2524
Autorităţile din România au cerut informaţii despre 36 de conturi de Facebook şi a primit informaţii pentru aproape două treimi dintre ele, arată un raport al reţelei sociale publicat miercuri.
 

Facebook a făcut public primul raport global privind cererile de informaţii primite din partea statelor - Global Government Requests Report -, referitor la perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2013.

 
"Guvernele trimit solicitări către Facebook şi către multe alte companii căutând să obţină informaţii despre conturi, pentru a le folosi în investigaţii cu caracter oficial", notează Facebook, pe propria pagină online.
 
Conform raportului reţelei sociale, guvernul român a trimis 16 solicitări către Facebook în care cerea informaţii despre 36 de conturi, şi a primit răspuns pentru 63% dintre ele.
 
Autorităţile bulgare au trimis o singură solicitare, pentru un singur cont.
 
Cele mai multe cereri la nivel mondial au venit din partea guvernului american, respectiv aproximativ 12.000 de interogări. În Europa, Marea Britanie a făcut cele mai multe solicitări, respectiv 1975.
 
"Marea majoritate a acestor solicitări sunt în legătură cu infracţiuni, cum ar fi jafuri sau răpiri. În multe dintre aceste situaţii, solicitările guvernamentale sunt făcute pentru a obţine informaţii de bază privind utilizatorii, cum ar fi numele, adresa şi data creării contului. Alte solicitări pot avea ca scop obţinerea jurnalelor de adrese IP sau preluarea de conţinut din cont", menţionează Facebook în postarea de pe pagina proprie.
 
În România există 6,4 milioane de conturi de Facebook, conform datelor centralizate de facebrands.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO