Business Hi-Tech

Harry Potter, eroul Amazon.com

24.07.2003, 00:00 13

Harry Potter a devenit un erou nu numai pentru copiii din intreaga lume ci chiar si pentru Amazon.com. Cartea scrisa de J. K. Rowling a impulsionat vanzarile celui mai mare comerciant online in ultimul trimestru.
Incasarile companiei Amazon.com au crescut cu 37% in lunile aprilie-iunie 2003 fata de perioada similara din 2002 ajungand la 1,1 miliarde de dolari, informeaza BBC. Cu toate acestea, compania nu a reusit sa devina profitabila dar si-a diminuat pierderile de la 93,5 mil. $ cat inregistra in urma cu un an la 43,3 mil. $ in trimestrul incheiat pe 30 iunie.
La cresterea vanzarilor au mai contribuit decisiv, in afara ultimului volum Harry Potter, si ofertele prin care Amazon se obliga sa suporte cheltuielile de transport ale produselor comandate de clienti. Magazinul virtual a vandut in intreaga lume  420.000 de copii ale cartii inainte ca volumul sa apara pe piata si 1,4 milioane in total.
Ca urmare, conducerea Amazon.com a anuntat ca isi va revizui in sens pozitiv obiectivele privind cifra de afaceri pe acest an si va extinde ofertele in care transportul se face pe cheltuiala magazinului.
"Ne asteptam ca incasarile sa creasca cu 25% in acest an fata de 2002", spune Robin Terrell, managing director la Amazon.co.uk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO