Business Hi-Tech

Hewlett-Packard raporteaza vanzari de peste 150 mil. $ pe piata locala

14.12.2005, 20:08 15

Rezultatele HP, "cele mai bune de la fondarea filialei in Romania" sunt datorate in primul rand sectorului privat, care s-a dovedit pentru prima data mai rapid decat cel de stat, a explicat Enache.

Acest salt este interesant deoarece "2005, ca an postelectoral, a fost unul arid, in care cresterea economica este mai redusa", a anuntat directorul general al HP Romania SRL, Radu Enache.

Vanzarile totale in Romania vor depasi nivelul de 150 de milioane de dolari (aproximativ 127 milioane de euro) la finele acestui an, reiese din datele prezentate de oficialii companiei.

Dintre acestea circa un sfert sunt realizate direct de HP Romania, diferenta revenind partenerilor.

O pondere importanta in afacerile HP Romania o reprezinta serviciile, compania situandu-se, conform datelor proprii, pe locul doi in Romania ( dupa IBM) cu o cota de 80%. Dintre afacerile importante derulate anul acesta, Radu Enache a amintit continuarea implementarii sistemului informatic de rezervare si emitere bilete CFR, precum si instalarea sistemului de plati prin carduri la CEC.

Si in domeniul serviciilor pentru telecomunicatii, HP Romania si-a dezvoltat afacerile anul acesta, unul dintre membrii echipei din Romania, Ruxandra Dumitrascu, fiind numita manager pentru consultanta HP in telecomunicatii pentru o zona vasta: fostele tari socialiste, Grecia, Turcia, Orientul Apropiat si Africa.

"Rezultatele financiare din 2005 sunt totodata efectul unui climat de afaceri mai favorabil, mai ales in privinta legislatiei din domeniul taxelor si impozitelor", a mai spus Enache.

In anul financiar incheiat, toate cele trei departamente ale companiei - solutii tehnologice (TGS), sisteme personale (PSG) si imprimare si prelucrare imagini (IPG) - au fost profitabile.

O crestere insemnata au inregistrat vanzarile de camere foto digitale (in urma eliminarii accizelor) de circa 130%. Livrarile de computere per-sonale au crescut cu acelasi procent ca al afacerilor generale ale HP. Incasarile Departamentului TSG, care furnizeaza solutii complexe pentru infrastructuri IT, elemente de stocare, servere, software de management si solutii de afaceri, au avansat cu peste 45% fata de anul financiar precedent. La nivel mondial, HP a raportat pentru anul fiscal 2005 venituri totale de 86,7 miliarde dolari.

victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO