Business Hi-Tech

HIFI Arena are vad bun, dat de boom-ul constructiilor de locuinte

28.10.2004, 00:00 28

Expotek pregateste deschiderea celei de-a doua editii a HIFI Arena - Romanian Home Entertainment Show programata in perioada 4 - 7 noiembrie la Hotelul Crowne Plaza din Bucuresti. Expozitia, care reuneste cele mai importante branduri de pe piata de electronice din Romania, este singurul eveniment specializat pe solutii de entertainment audio-video si de protectie a locuintei de inalta performata.
Dupa succesul din 2003 cand peste 2.500 de vizitatori au trecut pragul expozitiei, organizatorii se asteapta ca anul acesta numarul vizitatorilor sa depaseasca 4.000 in cele 4 zile pe care publicul le are la dispozitie, lucru confirmat si de vanzarile in crestere ale companiilor ce au participat la prima editie, conform Sorinei Muresan, director general Expotek. Organizatorii au precizat ca nu se poate face o departajare procentuala pe sexe privind prezenta mai ales ca grosul vizitatorilor sunt prezenti in week-end alaturi de familie. Vanzarile totale realizate pe perioada HIFI Arena in 2003 s-au ridicat la peste 250.000 de euro. Si anul acesta vor fi prezente peste 100 de branduri grupate in jurul a 25-30 de importatori. "Toate produsele sunt destinate cumparatorilor cu venituri mari, chiar si producatorii care sunt orientati mai putin pe segmentul hi-end sunt prezenti doar cu sistemele varf de gama", a comentat Dan Voicu, directorul executiv al Expotek.
Organizatorii au precizat ca ideea acestei expozitii a venit datorita boom-ului constructiilor de case din Bucuresti, multe din sistemele de securitate si supraveghere fiind gandite odata cu proiectarea casei si instalate in paralel cu avansarea constructiei. Opinia generala in randul companiilor importatoare este ca a crescut gradul de exigenta al cumparatorilor, care selecteaza mult mai atent si bazat de recomadarile vanzatorului comanda produse inainte ca acestea sa ajunga pe piata pentru a scurta timpul de asteptare.
Lista brandurilor prezente include nume sonore ca Dynaudio, Jeff Rowland, Meridian Audio, Nakamichi dar si producatori precum Philips, Sony sau JVC. Inedita va fi prezenta in premiera a producatorului roman de echipamente hi-end, Rockna Line, sau expunerea primului difuzor din lume cu con din lemn.
Fiind o expozitie unde calitatea primeaza totul este personalizat. Astfel toate companiile isi vor expune produsele in camere de hotel, transformate in sali de prezentare, unde se obtine cel mai bun mediu de auditie. Vizitatorii vor putea veni cu propriile CD-uri cu muzica sau DVD-uri cu filme si testa sistemele propuse, primind sfaturi sau sugestii pentru selectarea componentelor ce se muleaza cel mai bine pe preferintele lor. Alaturi de echipamentele hi-end audio-video vizitatorii vor putea admira mobilier specializat pentru iubitorii de muzica de buna calitate sau designul unor companii precum Bang & Olufsen.
andrei.dora@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO