Business Hi-Tech

HP a adus în România Folio 13, un ultrabook dedicat clienţilor business. Are diagonală de 13,3 inch, cântăreşte 1,5 kg iar bateria ţine 9 ore

HP a adus în România Folio 13, un ultrabook dedicat clienţilor business. Are diagonală de 13,3 inch, cântăreşte 1,5 kg iar bateria ţine 9 ore

Foto: AFP

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

15.03.2012, 19:31 453

Compania americană Hewlett Packard (HP) a lansat pe piaţa din România modelul HP Folio13, primul Ultrabook din portofoliul companiei şi, totodată, primul ultrabook de business. Noul ultrabook susţine până la 9 ore de lucru neîntrerupt potrivit HP.

"Această categorie de produse deschide noi posibilităţi de lucru sau divertisment şi va reprezenta, cu siguranţă, o alegere interesantă atât pentru companiile care vor să le ofere angajaţilor mai multă libertate de mişcare şi de organizare a modului în care lucrează, cât şi pentru utilizatorii individuali", a spus Tiberiu Dobre, HP PSG Romania Country Manager. "Ultrabook-urile au potenţialul să redeschidă apetitul utilizatorilor pentru PC-urile de mărimi mici, iar cifrele IDC arată că 95 de milioane de ultrabook-uri vor fi livrate anual la nivel mondial până în 2015."

Cu o grosime de nici 18 mm şi un display Brightview HD cu diagonală de 13,3 inci, HP Folio13 cântăreşte 1,5 kg.

HP Folio13 e prevăzut şi cu o tastatură retroiluminată. O gamă variată de port-uri, inclusiv porturi pentru conexiuni RJ-45 şi USB 3.0, le oferă utilizatorilor posibilitatea de a se conecta la informaţia de care au nevoie. În plus, HP Folio13 încorporează un hard-disk SSD de 128 GB ce asigură timpi scurţi de răspuns şi un plus de fiabilitate. Unul dintre modelele HP Folio13 disponibile pe piaţă include şi un chip TPM Embedded Security, care protejează datele din emailuri, precum şi informaţia stocată pe hard-disk.

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale noului model HP este tehnologia HP CoolSense, o tehnologie ce utilizează elemente de hardware şi software inteligent pentru a face posibilă o răcire mai bună a ultrabook-ului. Pentru suport multi-touch avansat şi precis, Folio13 include şi HP ImagePad, iar gama de caracteristici avansate ale echipamentului este completată de HP TrueVision HD Webcam, pentru imagini HD mai clare şi mai luminoase, şi de sistemul de sunet Dolby Advanced Audio.

HP Folio13 poate fi configurat să susţină diferite sisteme de operare Microsoft Windows®, inclusiv Windows 7 Professional. O garanţie de trei ani de zile este disponibilă pentru toţi utilizatorii care aleg opţiunea HP Care Pack.

HP Folio13 are un preţ de aproximativ 1.100 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO