Business Hi-Tech

HP confirma asteptarile Wall Street

13.02.2004, 00:00 14

Oficialii Hewlett-Packard au dezmintit zvonurile conform carora compania ar fi avut probleme pe primul trimestru al noului an fiscal, incheiat la 31 ianuarie.
HP, care schimba constant prima pozitie la nivel mondial in domeniul producatorilor de computere cu Dell, spune ca rezultatele sunt conform asteptarilor analistilor. Aceasta ar insemna incasari de 19,5 miliarde de dolari pentru perioada noiembrie-ianuarie. "Din cauza zvonurilor din piata am fost obligati sa anuntam aceste rezultate un pic mai devreme", a precizat un purtator de cuvant al companiei.
Mai multi analisti financiari au pus sub semnul intrebarii rezultatele HP si Dell pe primul trimestru al anului fiscal, spunand ca ambii producatori ar putea fi afectati de nivelul scazut al investitiilor realizate de marile companii in IT in luna ianuarie. Mai multe voci au spus ca vanzarile de echipamente de printare ale HP au fost sub asteptari pe aceasta perioada. "Concurenta dura dintre HP si Dell duce la scaderea preturilor echipamentelor, deci si la incasari mai mici si o profitabilitate scazuta", au apreciat specialistii din domeniu.
"Cred ca este un trimestru de importanta maxima pentru Hewlett-Packard, care trebuie sa demonstreze ca poate continua rezultatele bune din trimestrul precedent", a spus un analist al UBS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels