Business Hi-Tech

HP este anchetată în Polonia pentru acte de corupţie ale angajaţilor

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

10.09.2013, 21:15 458

Parchetul anticorupţie din Polonia s-a alăturat autorităţilor din SUA în investigaţia care vizează posibile acte de corupţie realizate de angajaţii Hewlett-Packard (HP), al doilea cel mai mare producător de PC-uri din lume, la subsidiarele din străinătate, scrie Bloomberg.

Autorităţile din cele două ţări investighează „tranzacţiile realizate cu sectorul public“ de un angajat al subsidiarei HP din Polonia, precum şi cele realizate în Rusia şi Mexic, dar şi în alte ţări, al căror nume nu este precizat, se arată într-o declaraţie a companiei.

IBM, principalul competitor al HP pe piaţa de servicii pentru PC, este de asemenea subiectul unei anchete a agenţiei poloneze şi a departamentului american de justiţie în care un angajat din Polonia este acuzat de „activităţi ilegale“.

„Considerăm că niciun angajat HP nu este suspect în acest caz, dar cooperăm pe deplin cu autorităţile“, a declarat Michael Thacker, purtător de cuvânt al HP.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO