Business Hi-Tech

HP Ipaq h6340 - micul tau asistent personal

18.08.2004, 00:00 47



Specialistii HP au creat un nou model de handheld numit Ipaq h6340. PDA-ul HP prezinta in premiera posibilitatea conectarii prin patru modalitati diferite de conectare: Bluetooth 1.1, Wi-Fi 802, IrDa si ca noutate, prin intermediul retelelor de telefonie GSM/GPRS.



O camera foto digitala de 1,3 Megapixeli poate fi atasata, asa ca puteti face poze la rezolutia de 640 x 480 de pixeli. Zoom-ul digital impreuna cu dimensiunile reduse ale PDA-ului de numai 7,5 x 1,87 x 11,9 cm fac din acesta un mic spion personal. Softuri de editare ale imaginilor sunt disponibile pe platforma Windows Mobile 2003 pentru a face mici retusuri inaintea trimiterii pe e-mail sau prin conexiunile Wi-Fi si Bluetooth.



Noul Ipaq h6349 cu un procesor OMAP 1510 realizat de Texas Instruments are incorporata o tastatura detasabila care face mult mai usoara accesarea optiunilor si va ajuta sa scrieti mai usor mesajele sau e-mail-urile. ?Micutul" poate stoca si rula melodii mp3 avand o memorie interna de 64 MB, dintre care doar 20 MB pot fi incarcati cu fisiere. Nu este prea mult, dar poate fi upgradat pana la 1GB cu ajutorul unui card de memorie SD optional. Puteti asculta melodii mp3 la casti, sau boxa cu care este inzestrat PDA-ul.



Cantarind doar 190 de grame, adica cam cat un telefon mobil, iPaq h6340 se ascunde discret in buzunar sau in geanta, fiind oricand gata sa sara in ajutorul stapanului sau. Ecranul antireflectiv cu diagonala de 8,89 cm si rezolutia de 240 x 320 pixeli este sensibil la atingerea cu creionul special din dotare (stylus). Pe suprafata PDA-ului se afla patru butoane care le puteti programa sa lanseze aplicatiile dorite.



HP Ipaq h6340 este livrat impreuna cu accesoriile si softul pentru conectarea la PC, cu baterie si tastatura detasabile, adaptor AC, dispozitiv handsfree, husa de transport si instructiunile de utilizare.



Pe langa inovatiile hardware, iPaq-ul are si aplicatii patentate HP cum ar fi: iPAQ Wireless - prin care modalitatile de conexiuni sunt simplificate, HP Profiles - software prin care se definesc profilurile de conexiune wireless, Bluetooth Manager, iPAQ File Store, iPAQ Backup, HP Image Capture - pentru fotografierea digitala, HP Image Zone - soft de editare a fotografiilor, HP Image Transfer - pentru transferarea fotografiilor pe PC.



HP iPaq h6340 va putea fi cumparat din Romania la sfarsitul lunii august.
Pret estimativ: de la 500 euro
www.hp.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO