Business Hi-Tech

Iñaki Berroeta, CEO Vodafone: Investiţiile de 700 mil. euro ale operatorilor în licenţe, egale cu profitul pe 3-4 ani al industriei în România

no title

Iñaki Berroeta, CEO al Vodafone România

Autor: Adrian Seceleanu

06.11.2012, 19:01 565

Suma de 700 de milioane de euro care va fi plătită până la jumătatea anului viitor de Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone şi 2K Telecom statului român pentru licenţe radio valabile până în anul 2029 este egală cu profitul înregistrat de întreaga industrie locală de comunicaţii pe o perioadă de 3-4 ani, a declarat Iñaki Berroeta, CEO al Vodafone România, în cadrul unei conferinţe organizate de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

"Costul total al licenţelor, de aproape 700 de milioane de euro, va fi probabil egal cu valoarea totală a profiturilor obţinute la nivel de industrie în România în următorii trei sau patru ani. Acesta este nivelul investiţiilor pe care urmează să îl facem. Dar nu va ajunge, pentru că vine 4G - avem o nouă tehnologie şi vom continua investiţiile pentru a continua să avem o infrastructură de top în România", a declarat Berroeta.

ANCOM a organizat o conferinţă pentru a marca trecerea a zece ani de la emiterea primei decizii de reglementare a pieţei în România.

Legat de acest subiect, şeful Vodafone România a spus că aceşti zece ani au fost "un succes" în condiţiile în care România are una dintre cele mai bune infrastructuri de comunicaţii din Europa.

"Dacă ne uitam cum se compară România cu restul ţărilor din Europa şi la ce tip de infrastructură avem aici pentru comunicaţi, fără îndoială putem spune că suntem în faţa altor pieţe din acest punct de vedere. Avem o penetrare de peste 140% a telefoniei mobile, avem acoperire pentru serviciile de internet mobil de mare viteză aproape în orice colţ din România, avem investiţii susţinute în infrastructură în cei 15 ani de industrie GSM. Infrastructura de comunicaţii este una dintre cele mai bune infrastructuri din România dar şi una dintre cele mai de calitate infrastructuri de comunicaţii din Europa. Acest lucru este în beneficiul clienţilor noştri dar şi al dezvoltării ţării şi este pilonul principal pentru felul în care România poate arăta mai bine în viitor", a adăugat şeful Vodafone.

Berroeta a spus că pentru a înregistra un succes în ce priveşte evoluţia pieţei telecom în următorii zece ani este necesar un echilibru între reglementari şi investiţiile puternice în lansarea de servicii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO