Business Hi-Tech

IBM, lider la sisteme de stocare pe disc

19.12.2002, 00:00 12

IBM, lider in industria mondiala IT, reuseste inca o data sa infranga valul recesiunii mondiale. Compania a reusit sa-si majoreze veniturile din vanzarea sistemelor de stocare pe disc in trimestrul al treilea al acestui an, comparativ cu lunile aprilie-iunie 2002. In acelasi timp IBM si-a majorat cota de piata in aceasta industrie cu aproximativ 2%, arata ultimul stduiu publicat de International Data Corporation, firma specializata in realizarea de analize economice.
Principalul concurent al IBM, compania EMC, a cunoscut in aceeasi perioada o reducere cu 21% a veniturilor din vanzarea sistemelor de stocare pe disc pierzand totodata 2% din cota de piata.
Cota de piata a IBM in trimestrul III s-a ridicat la 20%, aproape dublul celor 11 de procente detinute de EMC.
IBM a mai castigat 2,4% cota de piata pe segmentul stocarii externe tip RAID, o cifra superioara performantelor tuturor celorlalti competitori. RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks) este o metoda de stocare prin care informatia este raspandita pe mai multe discuri.
Compania si-a adaugat 2,2% la cota de piata pe segmentul sistemelor de stocare in retea (Storage Area Network), in timp ce EMC a pierdut 4,5 procente.
"Aceste rezultate demonstreaza abilitatea IBM de a furniza solutii de stocare integrate, deschise, in conexiune cu serviciile si software-ul de clasa mondiala, ce sunt apreciate de clienti. Clientii vor solutii pentru problemele lor de afaceri, nu rezolvari partiale ale problemelor", a declarat Bob Samson, vicepresedinte de vanzari si strategie pentru IBM Storage Systems Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels