Business Hi-Tech

În doi ani clienţii Orange au efectuat peste 70 de milioane de apeluri HD

Apple iPhone 5 este unul dintre telefoanele compatibile cu tehnologia HD Voice

Apple iPhone 5 este unul dintre telefoanele compatibile cu tehnologia HD Voice

Autor: Adrian Seceleanu

13.05.2013, 18:59 125

Clienţii Orange au efectuat în perioada mai 2011- mai 2013 peste 70 de milioane de apeluri care au utilizat tehnologia HD Voice - care oferă o claritate deosebită a convorbirilor - potrivit datelor comunicate de compania de telefonie mobilă.

“În luna aprilie numărul apelurilor HD Voice a fost de 7 ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând în total, în cei doi ani, la peste 70 de milioane de apeluri. Rata de adopţie a telefoanelor compatibile HD Voice a crescut în luna aprilie de 3 ori faţă de procentul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut”, potrivit datelor comunicate de Orange. Compania a lansat în urmă cu doi ani serviciile HD Voice, care în prezent mai sunt furnizate pe piaţa locală doar de Cosmote România, numărul trei pe piaţa de telefonie mobilă.

În octombrie 2012 Orange a lansat în premieră mondială şi servicii HD internaţionale, între reţelele din România şi Republica Moldova.

„Ne bucurăm să vedem că şi alte companii de pe piaţă au înţeles valoarea adaugată pe care o aduce acest serviciu pentru clienţi. Investim în continuare în această tehnologie(…) „ a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer în cadrul Orange România.

Orange este cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, după numărul de clienţi şi venituri.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO