Business Hi-Tech

Incasari de peste 1 mld. dolari din jocuri online

20.01.2004, 00:00 17

Jocurile video multiplayer care se pot juca pe Internet, gen Sims Online sau EverQuest, vor genera in 2004, pentru prima data in istoria lor, venituri de peste un miliard de dolari, informeaza BBC. Grupul de cercetare a pietei The Themis, considera ca acest gen de jocuri, la care pot participa simultan mii de persoane, vor aduce incasari de 1,3 miliarde de dolari in urmatoarele 12 luni.
Cea mai mare parte a incasarilor va proveni din abonamente dar va creste totodata si ponderea vanzarilor de proprietati virtuale sau obiecte ce pot fi folosite in jocuri, inclusiv conturi intregi de utilizatori.
In 2008, analistii se asteapta ca veniturile sa ajunga la nu mai putin de patru miliarde de dolari.
"Este clar ca ponderea jocurilor online in incasarile industriei de divertisment digital va creste, in special in zona celor pe baza de abonament", spune Alex Macris, editor al studiului si cofondator al grupului The Themis.
Din cele 1,3 miliarde de dolari aproximativ 1,1 miliarde vor fi generate de incasarile pe abonamente. Majoritatea banilor vor proveni din Asia (Coreea de Sud, China si Taiwan) unde piata jocurile online multiplayer are potential foarte mare de crestere. Restul de 200 de milioane de dolari vor fi generati de vanzarea de conturi intre gameri (cu proprietati ori chiar familii virtuale) sau obiecte (arme mai speciale, bineinteles virtuale, magii etc).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO