Business Hi-Tech

Indeco Soft si-a bugetat afaceri de 2 mil. euro

11.06.2007, 22:12 233

Compania Indeco Soft din Baia Mare care desfasoara activitati de implementare si dezvoltare a solutiilor software pentru administratia publica, estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de 2 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 100% fata de 2006, cand firma a inregistrat o valoare a cifrei de afaceri de 1 mil. euro.
"Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri in acest an se datoreaza in mare masura maturizarii zonei de piata pentru IT government. Credem ca in ultimul timp a avut loc o maturizare a pietei in domeniul nostru de activitate, ca urmare a exploziei oportunitatilor de realizare a unor proiecte mari de infrastructura IT, atat la nivel hard cat mai ales la nivel soft, aspecte datorate aderarii noastre la Uniunea Europeana. Mizam pe o dezvoltare a activitatii noastre in acest an, luand in considerare si aspectele legate de cerintele si constrangerile multiple la care administratia publica trebuie sa faca fata odata cu integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana", a declarat pentru ZF Transilvania administratorul companiei Indeco Soft, Dorin Barbul.
In 2006 compania a investit 430.000 de euro in achizitionarea de noi echipamente tehnice, cursuri, certificari instructaje, marketing si promovare, pentru acest an planurile de investitii ale companiei prevazand alocarea a peste 350.000 de euro in extinderea propriului sediu prin construirea unei noi sali de curs si dotarea acesteia cu echipamente tehnice.
"Politica noastra de dezvoltare din acest an vizeaza de asemenea majorarea numarului de angajati cu 30%, astfel ca sa ajungem pana la sfarsitul lui 2007 la 80 de persoane, de la 60 de oameni cati avem in momentul de fata", spune Dorin Barbul.
Produsele Indeco Soft se adreseaza managementului din domeniul administratiei publice, compania furnizand o infrastructura software ce ofera suport de gestiune si coordonare a tuturor structurilor si proceselor dintr-o institutie.
"Pentru acest an mizam pe implementarea in minim patru locatii din sectorul administratiei publice a aplicatiei software Sigma, care reprezinta un sistem interactiv grafic pentru managementul din administratia locala", spune Dorin Barbul.
Compania desfasoara activitati de implementare si dezvoltare a unor solutii integrate de gestiune financiar-contabila, de gestiune a impozitelor si taxelor locale, aplicatii de stare civila, registru agricol, circuit de documente, urbanism, investitii, gestiunea contractelor.
Indeco Soft S.R.L. a fost infiintata in anul 2000, avand ca obiect principal de activitate editarea de programe. Structura actionariatului este 100% romaneasca, principalul actionar fiind omul de afaceri Dorin Barbul.
Conform datelor disponibile despre companie pe pagina web a Ministerului de Finante, Indeco Soft Baia Mare a inregistrat in 2005 un profit net de aproximativ 6.000 de euro la afaceri de 0,52 milioane de euro.
Piata locala de software de business este controlata de companii precum Siveco, Oracle si SAP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO