Business Hi-Tech

Infineon: centru de cercetari de 10 mil. euro

19.01.2006, 21:10 27

Infineon Technologies, compania germana producatoare de semiconductori, a deschis ieri un centru de cercetare-dezvoltare aflat in Bucuresti, pentru care investitiile se vor ridica la 10 milioane de euro, pe o perioada de trei ani. Din aceasta suma, 6 milioane de euro vor fi investiti in pregatirea noilor angajati, iar aproape un milion de euro vor fi cheltuiti pentru infrastructura.

"Noul nostru centru de dezvoltare este o reactie la cresterea cererii de semiconductori inteligenti in aplicatiile auto si industriale", a explicat presedintele consiliului de administratie al Infineon, Wolfgang Ziebart. "Tot aici dezvoltam si microcipuri de securitate pentru carduri inteligente, folosite mai ales in domenii cum ar fi comunicatiile mobile, sisteme bancare sau de identificare", a spus el. Seful Infineon a mai adaugat ca centrul din Bucuresti va juca un rol semnificativ in privinta produselor destinate industriei auto, urmand ca numarul de angajati sa fie suplimentat in acest an cu 60 de persoane.

In acest moment, Infineon Technologies Romania are 60 de angajati. "Daca conditiile sunt atractive, pana in noiembrie 2010 planuim sa avem 250 de angajati", a spus directorul general al Infineon Technologies Romania, Thomas Simonis.

Noii angajati vor fi introdusi intr-un program de pregatire cu o durata de 3-6 luni. Programele de pregatire se vor desfasura in Villah, Graz(Austria), Munich (Germania) si Padua (Italia), unde se afla alte centre de dezvoltare ale companiei Infineon Technologies. In functie de cursurile urmate si durata acestor perioade de training, investitia pentru un inginer se poate ridica de la 50.000 de euro la 200.000 de euro, estimase anterior, Thomas Simonis.

Infineon Romania are o colaborare cu Universitatea Politehnica, introducand din octombrie 2005 studii master despre "Microelectronice Avansate". In curand, tot in cadrul Politehnicii, va fi inaugurat in colaborare cu Infineon Romania un laborator de microelectronice.

Infineon Technologies, cu sediul central la MŸnchen, produce semiconductori si solutii de sisteme pentru industria automobilelor, electronica si multimarket, pentru aplicatii in comunicatii, precum si produse de memorie. Compania are aproximativ 36.400 de angajati in intreaga lume si a realizat in anul fiscal 2005 (sfarsitul lunii septembrie) o cifra de afaceri de 6,76 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO