Business Hi-Tech

Integratorii de la Power Net: E o vara grea, fara proiecte

04.08.2009, 18:25 139

Furnizorul de solutii informatice integrate Power Net Consulting a avut la sase luni afaceri cu 82% mai mari, fata de ianuarie-iunie anul trecut, de 14,2 milioane euro, dupa ce a finalizat in acest interval contracte semnate in 2008, a declarat Emil Munteanu, managing partner in cadrul companiei.

Pentru a doua parte a anului compania mizeaza insa pe venituri de doar 6 milioane de euro. "Dupa primul semestru, ne pastram obiectivele initiale pentru intregul an, respectiv o cifra de afaceri de cel putin 20 de milioane de euro. Acesta este cel mai pesimist obiectiv, mai ales ca in aceasta vara situatia va fi grea, nu sunt proiecte. In luna septembrie vor fi cateva proiecte de stat, mult mai importante", a spus Munteanu.

In primul semestru al anului trecut, cifra de afaceri a companiei a fost de 7,8 mil. euro, iar la nivelul intregului an, de 27 de milioane de euro. Pentru acest an, compania estimeaza si obtinerea de profit.

"Speram sa avem profit anul acesta. De obicei, rata profitului este undeva intre 4% si 7%, iar anul acesta cred ca se va apropia de cel mai mic nivel", a adaugat directorul general al Power Net Consulting, Eduard Dimitriev Gradinescu.

Compania este integrator de sisteme informatice, precum si furnizor de servicii IT, acestea din urma generand 10% din venituri.

"Initial, serviciile IT aduceau cea mai mare parte a veniturilor, dar acum ponderea s-a redus. Am desprins din companie aceasta divizie, care vrem chiar sa devina independenta, mai ales ca multe companii mari sunt interesate de outsourcing", a spus Dimitriev.

Anul trecut, mai multe companii au fost interesate sa preia Power Net Consulting.

"Am avut discutii, insa nu s-au concretizat. Noi nu ne-am gandit sa preluam companii, doar, la un moment dat, cand am vrut sa ne extindem si pe piata de software", a aratat directorul general al companiei. La randul sau, Munteanu a precizat ca Power Net Consulting intentioneaza sa isi extinda activitatea si in afara domeniului IT, dar si a Romaniei.

"Nu vrem sa ramanem doar pe partea de IT, vrem sa ne extindem. In primavara, am incercat sa intram pe piata din Republica Moldova, dar situatia de acolo nu era prea buna", a spus Munteanu.

In prezent, Power Net Consulting are 25 de salariati, urmand ca pana la sfarsitul anului sa mai angajeze doua persoane.

Sectorul public genereaza aproximativ trei sferturi din cifra de afaceri a companiei. Printre clienti se numara Administratia Nationala a Vamilor, Camera Deputatilor, Inspectoratul General al Politiei Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, Romtelecom si Societatea Nationala Nuclearelectrica.

Compania a fost infiintata in 1999, iar actionarii sunt persoane fizice, cetateni romani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO