Business Hi-Tech

Intel lansează o nouă categorie de laptopuri numite UltraBook

Intel lansează o nouă categorie de laptopuri numite UltraBook
31.05.2011, 13:10 346

Intel a prezentat o nouă categorie de laptopuri care va includecele mai eficiente caracteristici existente la tabletele PC, celmai mare producător de microcipuri din lume încercând să seintegreze în concurenţa de pe piaţa "explozivă" a gadgeturilormobile, informează Reuters.

În cadrul expoziţiei Computex din Taipei, producătorul decalculatoare Asus va prezenta primul laptop care face parte dincategoria Ultrabook. În plus, oficialii companiei Intel au declaratcă acest model şi altele vor fi lansate în timpul sărbătorilor deiarnă iar acestea vor costa până în 1.000 dolari bucata.

Pe lângă faptul că ultrabook-urile vor avea procesoare rapide şiputere mare de calcul, acestea vor fi uşoare oferind utilizatoriloro portabilitate foarte mare.

"Ne aşteptăm ca până la sfărşitul anului Ultrabook-urile săacopere 40% din vânzările de laptopuri. Acestea vor fi mai rapide,cu un timp de răspus mult mai mic şi vor fi tot timpul conectate lainternet fiind similare noilor tablete iPad", a declarat seniorvice-preşedintele Intel, Tom Kilroy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO