Business Hi-Tech

Intel: piata locala creste si noi vrem sa acceleram acest ritm

24.09.2004, 00:00 16

Oficialii celui mai mare producator de cipuri din lume, Intel, incep sa vina din ce in ce mai des la Bucuresti, in cautare de proiecte concrete si specialisti de valoare in IT&C.
"Piata locala IT&C creste foarte puternic, iar educatia superioara se va traduce de fapt prin crestere economica", a declarat pentru ZF Christian Morales, general manager al Intel EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). El a subliniat faptul ca prezenta companiei americane pe piata locala va creste pas cu pas. Intai au fost programele de sprijinire a partenerilor din Romania, cei care asambleaza sau vand computere, urmand apoi colaborarea in mediul universitar. "Specialistii Intel vor veni la Bucuresti pentru a ajuta comunitatea universitara sa exploateze la maximum aceste tehnologii", a explicat el. Deocamdata insa, nu exista vreun plan de deschidere a unui centru de cercetari propriu al Intel in Romania.
Deocamdata, compania americana a donat Facultatii de Cibernetica din cadrul ASE un laborator pentru dezvoltarea de software.
Echipamentele Intel vor fi utilizate pentru dezvoltarea de aplicatii software pentru echipamentele mobile de buzunar (PDA, handheld), dar si pentru telefoanele mobile (Smartphones si aparatele de generatia a treia- 3G). De asemenea, vor fi dezvoltate aplicatii care folosesc tehnologia de acces la Internet pe unde radio (WiFi). Laboratorul a intrat in functiune, iar el va putea fi utilizat de toti cei interesati, studenti, profesori, specialisti din industrie, pe baza unor proiecte concrete.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO