Business Hi-Tech

Internet Explorer 9 nu este disponibil pentru Windows XP

Internet Explorer 9 nu este disponibil pentru Windows XP

Autor: Ştefan Vrabie

16.03.2011, 13:11 321

Microsofta lansat Internet Explorer 9, cel mai nou webbrowser în speranţa să recupereze cota de piaţăpierdută rivalilor săi Mozilla Firefox şi Google Chrome.


Cu toate acestea, IE9 nu va fi disponibil pentrumilioane de oameni care încă utilizează sistemul de operareWindows XP. Windows XP este încă cea mai utilizatăversiune a sistemelor de operare Microsoft, , conform dateloroferite de firma de cercetareNetMarketShare.

Internet Explorer 9 vs.Firefox 4 vs. Chrome 9

Acestea demonstrează că 41% din accesările paginilor web de peinternet sunt făcute de pe Winsows XP, în comparaţie cu 26% pentruWindows 7 şi 14,4% pentru Vista, conformNetMarketShare.

Cum arată Internet Explorer 9- galerie FOTO


Noul browser merge doar pe versiunile noi deWindows Vista şi 7. Asta marchează ultimeleeforturi făcute de Microsoft de a inversa trendulîn care utilizatorii descarcă browserele de la rivaliiMozilla sau Google în loc să le folosească pe celecare vin "by default" împreună cu sistemul de operare.

Microsoft lansează InternetExplorer 9 şi în limbaromână

Potrivit NetMarketshare, browserele Firefox şiChrome au împreună mai mult de 25% din cota de piaţă,punând browserele anterioare de la Microsoft: IE8, IE7 şiIE6 cu un procent de 54,6%.

Browserul Safari oferit de compania Apple aremai puţin de 4% din cota de piaţă, restul de 15% fiind "alte"browsere care se folosesc de motorul oferit de InternetExplorer.

Ce înseamnă TrackingProtection

Printre funcţiile cu care se laudă Microsoft cănoul browser le are sunt: viteza oferită de accelerarea hardware,îmbunătăţirea intimităţii printr-o funcţie ce faciliteazăanti-urmărirea (TrackingProtection), suport al limbajelor HTML5 şiCSS3 şi performanţe îmbunătăţite cu ajutorul noului motorJavaScript.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO