Business Hi-Tech

Internetul fara fir prin WiMax intra anul acesta in Romania

20.02.2006, 21:24 46

Primul serviciu comercial de acces fara fir la Internet prin tehnologia WiMax (o versiune avansata a actualei tehnologii Wi-Fi, de acces prin unde radio) ar putea debuta in Romania in a doua parte a acestui an, a spus pentru ZF Peter Varadi, director de vanzari pentru Europa Centrala si de Est al companiei israeliene Alvarion, furnizoare de tehnologie pentru retelele WiMax.

Mai multi operatori de telefonie mobila, de cablu, dar si operatori alternativi de telecomunicatii testeaza tehnologia WiMax in Romania si si-au propus sa lanseze servicii comerciale in cursul acestui an, avand ca tinta principala zonele rezidentiale din marile orase, a spus oficialul Alvarion.

"Pana la sfarsitul anului 2007, nu vad de ce tot Bucurestiul n-ar fi acoperit integral de retele WiMax", a spus Varadi, mentionand ca serviciile vor fi oferite probabil de mai multi operatori de telecomunicatii, fiecare cu propria retea.

Primul serviciu va fi lansat dupa ce se va decide daca autoritatile romane de reglementare in domeniul comunicatiilor vor aloca un spectru radio special pentru WiMax, sau operatorii va trebui sa se descurce cu frecventele existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO