Business Hi-Tech

iQuest va face peste trei milioane de euro din servicii IT

07.08.2006, 19:06 56

Compania romano-germana de testare si dezvoltare solutii IT, iQuest Technologies, a anuntat ca a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o crestere de 40% a cifrei de afaceri, fata de primul semestru al anului trecut.
"In 2005 cifra de afaceri a companiei a crescut cu 15% fata de anul 2004, iar pana la sfarsitul acestui an estimam ca cifra de afaceri va creste cu pana la 40% fata de anul trecut", a declarat Simona Marin, directorul economic al iQuest Technologies.
Conform datelor despre companie disponibile pe pagina web a Ministerului Finantelor, in anul 2004 cifra de afaceri a companiei clujene a depasit 2 milioane de euro, iar profitul net a fost de aproape 150.000 de euro.
Piata romaneasca de servicii IT va creste anul acesta cu aproape 20%, pana la valoarea de 162 mil. euro, in timp ce piata de aplicatii software va ajunge la 51 de milioane de euro, fata de 45 de milioane de euro, anul trecut, conform unei analize realizate de Observatorul european pentru tehnologia informatiei (EITO).
"Ne axam in principal pe servicii de dezvoltare IT, insa avem si o serie de solutii proprii pe care le-am dezvoltat de-a lungul ultimilor ani. Aceste produse includ o aplicatie pentru managementul resurselor umane, o solutie pentru automatizarea proceselor de business si inclusiv o aplicatie pentru centralizarea sondajelor de opinie. In acest an ne propunem sa initiem dezvoltarea de solutii de gestionare a resurselor intreprinderilor, solutie care sa se adreseze in special pietei romanesti", a adaugat Simona Marin. Managementul companiei sustine ca serviciile oferite au fost diversificate continuu, astfel ca au fost adaugate servicii complexe de testare software, iar in acest an, compania a dezvoltat si servicii de suport 24 de ore/zi.
La inceputul acestui an iQuest a devenit coordonator al unui proiect Leonardo da Vinci II. "In acest proiect sunt implicati cinci dintre angajatii nostrii si s-a concretizat in schimburi de experienta cu Germania, Anglia si Suedia pe teme legate de managementul proiectelor europene, managementul proiectelor IT, sau asimilarea de noi cunostinte de leadership. Aceste cunostinte noi au avut o aplicabilitate imediata in compania noastra."
iQuest este partener Oracle si partener certificat Microsoft. Printre clientii iQuest se afla companii din Germania, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Franta cum ar fi Beta Systems, Conchango, Cora, Hewlett-Packard, Hyperwave, Lloyd's of London, Pinnacle Systems, Hungarian Post, Pluralis sau Virgin Atlantic.
iQuest Technologies a fost infiintata in anul 1997 ca o companie romano-germana, membra a grupului european iQuest, specializat in dezvoltarea de aplicatii software, cu sediul central in Germania.
Grupul german detine in prezent doua centre in Romania, in Cluj si respectiv in Brasov. La nivel global, iQuest are centre deschise in Germania, Franta, Suedia si Ungaria si are peste 160 de angajati. Produsele si serviciile iQuest vizeaza domenii ca telecomunicatiile, media, tehnologia informatiei, comertul, productia, serviciile bancare si postale. La nivel de top management, iQuest este condusa de Cornel Brody, directorul general al grupului si de Octav Chicinas, directorul tehnic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO